Olej Migdałowy ze Słodkich Migdałów Chmara Blend Rafinowany Oczyszczony 1L
49,90 zł
Produkt jest dostępny u partnera.
Opis produktu
Olej Migdałowy ze Słodkich Migdałów 1L Chmara Blend Rafinowany Oczyszczony Olej ze słodkich migdałów firmy Chmara Blend może być pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno słodkich migdałów, a następnie poddawany procesowi rafinacji. Może zawierać wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, co sprawia, że zalicza się do olejów półschnących. W jego składzie potencjalnie występują niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) takie jak kwas oleinowy (65-68%), kwas linolowy (24-26%) oraz wyższe kwasy tłuszczowe: palmitynowy (6-8%) i stearynowy (1-2%). WŁAŚCIOWOŚCI: Olej migdałowy jako naturalny emolient - stosowany jako składnik kosmetyczny może chronić skórę przed nadmiernym odparowywaniem wody, co może prowadzić do jej intensywnego nawilżenia. Dlatego bywa stosowany w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji cery suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Olej migdałowy a elastyczność skóry - ze względu na zawartość kwasu oleinowego, olej migdałowy może przyczyniać się do poprawy elastyczności skóry. Bywa wykorzystywany w kosmetykach stosowanych na obszary dotknięte rozstępami. Dodatkowo może wykazywać właściwości ochronne przed wolnymi rodnikami, co potencjalnie wpływa na spowolnienie procesów fotostarzenia skóry. Olej migdałowy w pielęgnacji włosów - Olej migdałowy może być stosowany na końcówki włosów, co według doniesień może zapobiegać ich puszeniu się i potencjalnie wpływać na ich regenerację. Dzięki temu włosy mogą stać się bardziej miękkie i wygładzone. ZASTOSOWANIE W KOSMETYKACH : cery delikatnej, w tym niemowlęcej, włosów zniszczonych, suchych i łamliwych, np. do regeneracji przesuszonych końcówek, skóry z tendencją do powstawania rozstępów, co sprawia, że może być wykorzystywany w kosmetykach dla kobiet ciężarnych. Dzięki swoim właściwościom olej migdałowy może być cennym surowcem kosmetycznym, który potencjalnie wspiera pielęgnację skóry i włosów. Sugerowanie stężenie: 1-100% Ten produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych źródeł i mówią o potencjalnym zastosowaniu i właściwościach produktu. Surowiec jest półproduktem do dalszego tworzenia k...